Voor het aanbrengen van kunstnagels kan acryl gebruikt worden. Acryl wordt gemaakt door acrylpoeder te mengen met vloeistof. De poeder lost op in de vloeistof en vormt een bolletje, dit wordt dan met een penseel op uw nagels aangebracht en hierna gemodelleerd tot een mooie vorm.

Acryl is een harder product dan gel. Er zijn volop kleuren in verkrijgbaar heel bekend is de populaire uit Amerika komende French Manicure, deze heeft een witte of gekleurde rand aan de bovenkant. U kunt ook kiezen voor een naturel look. Zijn je nagels erg hard en niet erg buigzaam dan raad ik altijd acryl aan. De nagels kunnen verlengd worden d.m.v. een kunststof tip of met een sjabloon. acrylnagels

Als het acryl is uitgehard dan worden de nagels naar uw wens in de juiste vorm en lengte gevijld. Ten slotte worden ze afgewerkt door een laagje top coat over de nagels aan te brengen of te polijsten. U kunt ook kiezen voor een nail art of strassteentjes, water decals of gewoon in uw gewenste kleur laten lakken. De volledige uitharding van het acryl wordt pas bereikt na 24 á 48 uur dus de eerste twee dagen zijn ze nog kwetsbaar. Driemaal per dag dient u de nagels te verzorgen met nagelriem olie. Het regelmatig gebruik van de olie houdt uw acrylnagels flexibel en uw nagelriemen zacht. Als u dit in acht neemt kunt u wekenlang plezier hebben van uw mooie nagels.

Uw nagels groeien onder de acryllaag gewoon door. Het verschilt per persoon wanneer u terug moet komen voor een nabehandeling, uw nagels groeien gemiddeld 1 á 2 mm per week. Om uw acrylnagels mooi te laten blijven, moeten ze regelmatig worden bijgewerkt en opgevuld. Hierbij wordt de uitgroei en eventuele beschadigingen weggewerkt. Meestal ligt het tussen de 3 á 4 weken dat u weer terug zal moeten komen voor een nabehandeling. Eerst wordt er een laagje van het oude acryl afgevijld. Zo wil ik voorkomen dat uw nagels te dik worden. Vervolgens wordt er naar overleg weer een nieuwe laag acryl op aangebracht evt. een andere kleur of French manicure. Dit houdt in dat uw nagels weer helemaal in balans komen. Het gebeurt in ieder geval zo dat het er weer helemaal als nieuw uitziet.  

acryl